Takaisin

TOIMITUSEHDOT

YLEISET EHDOT

Alphageek.fi on Adlibris OY markkinapaikka. Näitä sopimusehtoja sovelletaan Adlibris OY ja sen asiakkaiden välisessä kauppasuhteessa. Verkkokaupassa näkyvät hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Adlibris OY:llä on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Adlibris OY pidättää myös oikeuden muuttaa tietoja, mukaan lukien mm. hinnat, tekniset tiedot ja tuotetarjonta, ilman ennakkoilmoitusta.

SOVELLETTAVA LAKI

Näihin ehtoihin sovelletaan kuluttajansuojalakia.

TILAAMINEN

Tekemällä tilauksen Alphageek.fi-sivustolla asiakas hyväksyy nämä toimitusehdot. Voidakseen tehdä tilauksen verkkosivustolla, asiakkaan on oltava vähintään 18-vuotias. Alle 18-vuotiailta asiakkailta edellytetään huoltajan suostumusta.

Tuotekuvat ovat suuntaa antavia. Adlibris OY ei voi taata, että asiakkaan näytöllä näkemät kuvat vastaavat täydellisesti varsinaisten tuotteiden ulkonäköä.

TOIMITUS ja Toimituskulut

Adlibris OY käsittelee ennen klo 14 jätetyt tilaukset samana päivänä maanantaista perjantaihin. Perjantai klo 14 jälkeen, lauantaina tai sunnuntaina jätetyt tilaukset käsitellään seuraavana maanantaina. Toimitusaika on 2-5 arkipäivää. Lähetys toimitetaan valitsemaasi Postin toimipisteeseen.

Toimituskulut ovat tilauksille kiinteät 4,90 euroa riippumatta tilauksen määrästä tai painosta. 

Loppuunmyyty tuote

Mikäli tuote on loppuunmyyty tai Adlibris OY ei pysty toimittamaan tuotetta ilmoitettuun hintaan, hyvittää Adlibris OY asiakkaalle asiakkaan jo maksaman maksun. Adlibris OY on lisäksi ilmoitettava asiakkaalle, mikäli vastaavia korvaavia tuotteita on saatavilla.

MAKSUTAVAT

Verkkopankki- ja luottokorttimaksuissa maksupalveluntarjoajana toimii Klarna Oy (Klarnan). Klarna on Finanssivalvonnan valvonnan alainen maksulaitos joka toimii maksupalveluntarjoajana kauppiaille. Klarna välittää asiakkaan (kuluttaja, yritys tai yhteisö) maksuja kauppiaalle. Maksu voidaan toteuttaa Klarnan maksupalvelussaan tukemilla tai tuottamilla maksutavoilla.

Adlibris OY pidättää oikeuden mahdollisiin hinnan muutoksiin, virheellisiin hintatietoihin sekä tuotteiden loppumiseen. Huomattavan virheen sattuessa Adlibris OY voi purkaa kaupan ja korvata mahdollisesti maksetun summan. Adlibris OY voi purkaa kaupan missä tahansa vaiheessa tilauksen käsittelyä, kun virhe huomataan. Adlibris OY ilmoittaa asiakkaalle aina ennen kaupan purkamisesta.

Verkkopankkimaksu

Mikäli asiakkaalla on käytössään Nordean, Osuuspankin, Danske Bankin, Tapiolan, Ålandsbankenin, Handelsbankenin, Säästöpankin, Aktian, Nooan, Pop-pankin tai S-pankin verkkopankkitunnukset, asiakas voi maksaa ostoksensa suoraan verkkopankissa. Verkkopankkimaksamisesta ei veloiteta lisäkuluja.

Korttimaksu

Tarjoamme Klarnan välityksellä mahdollisuutta maksaa Klarnan hyväksymillä maksukortilla. Kortilla maksamisesta ei veloiteta lisäkuluja. Korttimaksujen osalta Klarna näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Tilatessasi hyväksyt ehdot ja ehdot astuvat voimaan välittömästi, kun korttimaksu on hyväksytty. Valitessasi maksutavaksi korttimaksun, sinulle ei tule lisäkuluja. Reklamaatiotapauksissa asiakkaan tulee ensisijaisesti olemaan yhteydessä tuotteen toimittajaan eli Adlibris OY:hen.

Myöhästyneisiin maksuihin lisäämme viivästyskorkoa 2% per kuukausi eräpäivästä lukien.

Klarna tili

Asiakas voi halutessaan jakaa maksun eriin valitsemalla maksutavaksi Klarna tilimaksun. Maksaessaan erissä asiakas saa kaikki ostoksensa yhdistettynä kuukausilaskulle.

Kaikki Klarna tilimaksulla maksettavat maksut noudattavat Klarnan tilimaksuehtoja. Lue lisää Klarnan ehdoista täältä.

Klarna lasku

Asiakkaan valitessaan maksutavaksi laskun, lasku lähetetään tilauksen yhteydessä. Maksuehto on 14 päivää. Laskulla maksamisesta ei veloiteta lisäkuluja. Myöhästyneestä maksusta veloitetaan 5 euron maksumuistutuskulun. Viivästyskorko on 8 % lisättynä voimassaolevalla viitekorolla. Klarna tarkistaa ostohetkellä asiakkaan luottokelpoisuuden.

Kaikki laskulla tilatut tuotteet myydään Klarna Lasku -maksutavalla ja noudattavat Klarnan ehtoja. Lue lisää Klarnan ehdoista täältä.

OMISTUSOIKEUS

Kaikki tuotteet ovat Adlibris OY:n omaisuutta, kunnes maksu on suoritettu.

KULJETUSVASTUU

Adlibris OY:llä on kuluttajansuojalain mukainen vaaranvastuu siitä, että tuote tuhoutuu, katoaa, huonontuu tai vähenee asiakkaasta riippumattomasta syystä joko ennen sen luovutusta kuljettajan hallintaan tai sen jälkeen kun se on luovutettu takaisin myyjän tarjoamalle rahdinkuljettajalle, esimerkiksi jos tavara vaurioituu tai katoaa postissa.

Mikäli Adlibris OY:n lähettämä tuote on vahingoittunut kuljetuksessa, siitä on ilmoitettava välittömästi asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen info@alphageek.fi.

ASIAKKAAN OIKEUDET VIIVÄSTYMISTAPAUKSISSA

Mikäli Adlibris OY ei pysty toimittamaan tuotteita sovitussa toimitusajassa, asiakkaalla on oikeus perua tilaus.

TILAUKSEN PERUMINEN ja palauttaminen

Myönnämme asiakkaan tilaamille tuotteille 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Palautusoikeus koskee vahingoittumattomia ja käyttämättömiä tuotteita. Peruuttamisen määräaika päättyy 30 päivän kuluttua siitä, kun asiakas tai jokin kolmas osapuoli (ei kuitenkaan kuljetusyhtiö) on vastaanottanut tuotteen.

Peruutusoikeus ei koske asiakkaalle yksilöidysti valmistettuja tuotteita. Palautusoikeuden rajoitukset määräytyvät kuluttajansuojalain 6. luvun 16 mukaisesti: Peleillä, elokuvilla, ohjelmistoilla tai muilla sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta, kun tuotepakkaus on avattu. Hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen, koska tuote ei ole palautettavissa myyntiin luonteensa vuoksi.

Peruutus tulee tehdä kirjallisesti olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen info@alphageek.fi. Olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakas saa palautusnumeron- ja osoitteen. Asiakas vastaa itse palautuskuluista ellei kyse ole reklamaatiosta.

NOUTAMATON LÄHETYS 

Noutamattomista ja Adlibrikselle (Alphageek.fi) siten automaattisesti palautuvista lähetyksistä veloitetaan 14,90 euroa (sisältäen verot) kattaaksemme Adlibriksen (Alphageek.fi) logistiset ja hallinnolliset kustannukset.

REKLAMAATIO

Asiakkaan on tarkistettava, että hänen vastaanottamansa tuote on oikea ja virheetön. Jos Adlibris OY on toimittanut väärän tai virheellisen tuotteen, tulee asiakkaan olla meihin yhteydessä mahdollisimman pian ongelman ratkaisemiseksi.

Reklamaatio tulee tehdä Adlibris OY:n asiakaspalveluun joko puhelimitse 09 424 50778, sähköpostitse info@alphageek.fi tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta (www.alphageek.fi/ota-yhteytta). Asiakkaan tulee viestissään kertoa tilausnumero sekä reklamaation syy. 

Adlibris OY vastaa palautuskuluista jos kyseessä on reklamaatio.

TAKAISINMAKSU

Mikäli tuotetta ei vaihdeta tai korvata uudella, Adlibris OY hyvittää maksetun hinnan 14 päivän kuluessa siitä, kun palautus on vastaanotettu. 

TAKUU

Kaikki tuotteita koskevat takuut ovat tavarantoimittajien tai valmistajien tarjoamia. Joissakin tapauksissa valmistajan tai tavarantoimittajan tarjoama takuu voi olla kuluttajansuojalain määritteitä laajempi. Laajennetusta takuusta on kerrottu tuotteen tiedoissa.

LUNASTAMATTOMAT LÄHETYKSET

Noutamaton paketti palautuu meille lunastamattomana takaisin. Lunastamaton paketti ei ole yhtä kuin palautus, ja tämän vuoksi pidätämme oikeuden olla lähettämättä uusia tilauksia. 

YLIVOIMAINEN ESTE

Adlibris OY ei vastaa viivästyksistä, jotka ovat johtuneet Adlibris OY:sta riippumattomista syistä ja joita se ei ole voinut kohtuudella ennakoida taikka alihankkijoiden tai palveluntarjoajien palveluiden virheistä tai viivästyksistä. Tällaiset olosuhteet muodostavat Adlibris OY:lle vapautumisperusteen, mikä tarkoittaa suoritusten lykkääntymistä ja vapautusta vahingonkorvausvastuusta tai muusta seuraamuksesta.

TIETOSUOJA

Adlibris OY ei luovuta eikä myy asiakastietoja kolmansille osapuolille. Adlibris OY käsittelee asiakastietoja henkilötietolain edellyttämällä tavalla. Adlibris OY voi käyttää nimi- ja osoitetietoja suoramarkkinoinnin tarkoituksiin lainsäädännön sallimissa rajoissa. Asiakkaalla on aina oikeus ottaa Adlibris OY:hen yhteyttä tarkistaakseen rekisterissä olevat henkilötietonsa. Lisäksi asiakas voi pyytää tietojen korjaamista tai poistamista.

SOVELLETTAVA LAINSÄÄDÄNTÖ JA RIITOJEN RATKAISU

Ensisijaisesti riidat ratkaistaan yhteisymmärryksessä asiakkaan ja Adlibris OY:n välillä. Antaakseen asiakkaalle valinnanvapauden ratkaista mahdollinen riita tavallisen tuomioistuimen ulkopuolella, noudattaa Adlibris OY aina kuluttajariitalautakunnan suosituksia. Näiden ehtojen tulkintaa ja sovellettavuutta koskevat riidat ratkaistaan Suomen lain mukaisesti. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

REKISTERISELOSTE

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukainen rekisteriseloste.

REKISTERINPITÄJÄ
Adlibris OY 

Y-tunnus 2549387-6

YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA

Nimi: Åsa Andersson

Sähköposti: info(a)alphageek.fi

REKISTERIN NIMI

Adlibris OY asiakasrekisteri

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

Näin käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi

Meille on tärkeää, että sinä asiakkaanamme voit tehdä turvallisin mielin ostoksia AlphaGeekissa. Kerromme tässä yksityiskohtaisesti, millä tavoin käsittelemme, suojaamme ja käytämme henkilötietojasi.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan toukokuun 25. päivä ja siksi olemme päivittäneet tietosuojakäytäntöämme. Samalla tuomme entistä läpinäkyvämmin selville, mitä tarkoitusta varten säilytämme ja käytämme asiakastietoja. GDPR tulee sanoista General Data Protection Regulation ja korvaa Suomen tietojenkäsittelylain. Uusi tietosuoja-asetus lisää ja selkeyttää oikeuksiasi sen suhteen, miten henkilötietojasi käsitellään.

Mitä tietoja tallennamme ja miksi

Tallennamme ja keräämme tietoja, kun vierailet verkkosivuillamme, käytät sovelluksiamme ja teet meillä ostoksia. Verkkosivuilla tallennamme tietoja siitä, mitä tuotteita klikkaat, mitä siirrät ostoskorin ja mitä ostat. Täällä voit lukea tarkemmin siitä, miten keräämme tietoja ja käytämme evästeitä.

Kun teet tilauksen, tallennamme sinusta seuraavia tietoja: nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotiosoite, asiakasnumero, sekä toimitus- ja maksutietosi. Jos valitset maksutavaksi laskun, yhteistyökumppanimme Klarna edellyttää, että luovutat myös sosiaaliturvatunnuksesi niin että luottotietosi voidaan tarkistaa. Kun Klarna on hyväksynyt maksusi, saamme heiltä sosiaaliturvatunnuksesi, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi. Voit tietenkin tehdä meillä ostoksia ilman, että luovutat sosiaaliturvatunnuksesi.

Tallennamme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle tilausvahvistuksen ostostasi. Mikäli olet antanut suostumuksesi, saat sähköpostiisi myös sähköisiä viestejä, kuten uutiskirjeitä. Tarvitsemme myös kotiosoitteesi, jotta voimme toimittaa pakettisi turvallisesti perille. Ostotapahtuman yhteydessä luovutetut henkilökohtaiset tiedot tallennetaan myös mahdollisia tulevia tukipyyntöjä, reklamaatioita ja takuita varten.

Pyrimme jatkuvasti luomaan asiakkaillemme merkityksellisiä kokemuksia. Jotta voisimme onnistua tässä, analysoimme kerättyjä tietoja niin yksilö- kuin ryhmätasolla perustuen ikä- ja väestötietoihin sekä osto- ja klikkaushistoriaan. Kerätty data määrittää, mitä tuotteita ostamme sisään, mitä tarjouksia ja kampanjoita tarjoamme, minkälaista digitaalista viestintää vastaanotat ja miten suunnittelemme ulkoista mainontaamme. Kerätyt tiedot auttavat myös toimitustarjouksien ja sovellusten kehitystyössä sekä näyttävät meille suuntaa, miten kehittää alphageek.fi-sivustoa ja liiketoimintaamme laajemmin. Täällä voit lukea enemmän siitä, miten keräämme tietoja ja käytämme evästeitä.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kun asiakkuussuhde on aktiivinen. Tämän jälkeen tietoja voidaan säilyttää, mikäli tähän on annettu suostumus. Emme käsittele yli kaksi vuotta vanhoja henkilötietoja, mutta säilytämme tiedot ostohistoriasta kirjanpitoa varten. Jos toivot henkilötietojesi poistoa ennen tämän ajan umpeutumista, tai et halua enää vastaanottaa sähköistä viestintää uutiskirjeiden tai tekstiviestien muodossa, voit ottaa meihin yhteyttä milloin vain, ja hoidamme asian viipymättä kuntoon.

Analysoimme ja keräämme dataa asiakkaidemme ostokäyttäytymisestä Google Analyticsin ja Google Search Consolen avulla. Näitä tietoja säilytetään 26 kuukauden ajan. Täällä voit lukea enemmän siitä, miten keräämme tietoja ja käytämme evästeitä.

Henkilötietojesi suojaaminen

Kun luovutat henkilökohtaisia tietoja ostostapahtuman yhteydessä, on tärkeää, että voit luottaa siihen, että käsittelemme henkilötietojasi turvallisesti. Arkaluonteiset tiedot kuten luottokortin numero lähetetään salattuina (SSL), jotta kolmannet osapuolet eivät pääse tietoihin käsiksi. Tietoja ei tallenneta AlphaGeekin omaan tietokantaan, vaan ne välitetään suoraan luottokorttiyhtiölle. Aina kun arkaluontoisia tietoja lähetetään, siirto salataan joko tililläsi tai kassatapahtuman yhteydessä. Työskentelemme jatkuvasti sen varmistamiseksi, että sekä meidän toimintamme, että järjestelmämme vastaavat tämän päivän turvallisuusstandardeja.

Tietoturvarikkomukset ovat hyvin harvinaisia. Mahdollisen tietoturvamurron kuitenkin tapahtuessa noudatamme selkeitä ja ennalta määrättyjä menettelytapoja vahinkojen minimoimiseksi. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tietomurron sattuessa heitä tiedotetaan asiasta pikimmiten.

Sinun oikeutesi

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada asiakastietosi nähtäville. Tämä koskee sekä tallentamiamme henkilötietoja, että tietoja siitä, miten ja mihin tarkoitukseen henkilötietojasi käytetään. Jos olet eri mieltä siitä, miten henkilötietojasi tulisi käyttää, sinulla on oikeus vastustaa käyttöä ja peruuttaa suostumuksesi. Sinulla on myös oikeus tulla unohdetuksi, toisin sanoen vaatia, että poistamme kaikki tallentamamme henkilökohtaiset tietosi. Voit vapaasti ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolenaiheita henkilökohtaisiin tietoihisi liittyen. Asiakaspalvelumme palvelee sähköpostitse osoitteessa info@alphageek.fi.

Adlibris on osa Bonnier-konsernia

Koska AlphaGeek on osa Bonnier-konsernia, olet AlphaGeekilla ostoksia tehdessäsi myös Bonnierin asiakas. Tämä tarkoittaa sitä, että Bonnier-konserniin kuuluvat yhtiöt saavat

Evästeet

Mitä evästeet ovat?

Jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen, keräämme evästeiden (cookies) avulla tietoa siitä, miten sivujamme ja sovelluksiamme käytetään. Eväste on pieni tiedosto, joka lähetetään verkkoselaimeesi ja jonka avulla tietokoneesi esimerkiksi muistaa, oletko kirjautunut sivustolle sisään tai onko ostoskorissasi tuotteita. Joitain evästeitä tarvitaan, jotta verkkosivuston käytettävyys voidaan taata. Tässä osiossa voit lukea tarkemmin siitä, minkälaisia evästeitä käytämme, minkälaista tietoa ne keräävät ja miten voit muuttaa verkkoselaimesi evästeiden asetuksia.

Sivuillamme käytetyt evästeet

Kun asioit verkkosivuillamme, evästeet keräävät vierailustasi seuraavia tietoja: IP-osoite, laitteen maantieteellinen sijainti, verkkoselain, verkkoselaimen kieli, tehdyn pyynnön päiväys ja aika, vierailujen/vierailun ajankohta, sivunäytöt sekä sivuilla klikatut elementit, kuten linkit.

Kerättyjen tietojen avulla määritellään, oletko yksityis- vai yritysasiakas, oletko kirjautunut sisään ja säästetäänkö tuotteita ostoskorissasi vierailujesi välillä. Tietoja käytetään myös sinun ja muiden käyttäjien navigoinnin, verkkosijainnin ja verkon vastausnopeuden analysointiin. Tätä kerättyä dataa hyödynnetään kehitys- ja ylläpitotyössä, jolla pyritään mahdollisimman personoidun sisällön tuottamiseen, ongelmien yksilöintiin ja korjaamiseen sekä koko ostokokemuksen sujuvoittamiseen.

Käytämme lisäksi yhden tai useamman kolmannen osapuolen palveluita automaattisten verkkomainosten toteutuksessa. Nämä kumppanimme tallentavat evästeiden avulla tietoa siitä, mitä tuotteita olet selannut ja klikannut, ja kohdentavat mainontansa keräämänsä tiedon pohjalta. Jos haluat lukea lisää kolmannen osapuolen palveluista, tältä sivustolta löytyy hyvin lisätietoja.

Jotta voit tehdä ostoksia sivuillamme, evästeiden käyttö on sallittava. Sen sijaan voit aina estää markkinointitarkoituksiin kohdistettujen evästeiden käytön ilman, että niiden esto vaikuttaa verkkosivuston toimivuuteen. Täältä voit lukea lisää siitä, miten evästeiden käyttö estetään.

Mitä evästeitä AlphaGeek käyttää?

Täältä löydät listan evästeistä, joita AlphaGeek käyttää.

Evästeiden hallinnointi ja estäminen

Verkkoselaimesi asetuksista voit nähdä, mitä evästeitä sille on tallennettu, poistaa jo tallennettuja evästeitä, estää tulevia evästeitä sekä määrittää selaimesi asetukset niin, että sinulta kysytään evästeiden käytöstä joka kerta, kun vierailemasi verkkosivusta haluaa sellaisia käyttää.

Mikäli poistat evästeitä tai estät joidenkin evästeiden käytön, tiettyjen elementtien toimiminen verkkosivulla voi kärsiä. Esimerkiksi ensimmäisen osapuolen evästeitä tarvitaan, jotta kassa toimii ja voit tehdä sivuillamme ostoksia. Voit kuitenkin aina estää markkinointiin tarkoitettujen evästeiden käytön ilman, että esto vaikuttaa verkkosivuston toimivuuteen. Voit hallinnoida ja määritellä kohdistettuun mainontaan liittyviä asetuksiasi täällä.

Voit myös itse poistaa kaikki evästeet kovalevyltäsi. Siirry päävalikosta valikkoon Asetukset, Tietosuoja ja Toimintahistoria.

AlphaGeek ja turvallisuus

Arkaluonteiset tiedot kuten luottokortin numero lähetetään aina salattuina (SSL), jotta kolmannet osapuolet eivät pääse tietoihin käsiksi. Tietoja ei tallenneta AlphaGeekin omaan tietokantaan, vaan ne välitetään suoraan luottokorttiyhtiölle. Aina kun arkaluontoisia tietoja lähetetään, siirto salataan joko tililläsi tai kassatapahtuman yhteydessä.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Rekisteri voi sisältää Adlibris OY:n asiakkaista ja palveluiden käyttäjistä seuraavia tietoja:
• Rekisteröidyn perustiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika ja ikä sekä asiakastunnus- tai tunnukset
• Tiedot asiakkaan tilaamista tuotteista, niiden toimittamisesta ja laskuttamisesta

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Henkilötietoja kerätään tuotteen tilauksen taikka rekisteröitymisen yhteydessä tai muutoin suoraan rekisteröidyltä tai rekisteröidyn suostumuksella.

TIETOJEN LUOVUTUS

Henkilötietoja voidaan luovuttaa voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa. Adlibris OY saattaa myös käyttää alihankkijoita tietojen käsittelyssä. Tietoja voidaan siirtää Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle lainsäädännön edellyttämin tavoin.

REKISTERIN SUOJAUS

Tietoja kerätään ja käsitellään Adlibris OY:n salasanasuojatulla palvelimella. Rekisterin käyttö on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.